20 zajímavých dárkových košů pro novorozence

Věděli jste, že dítě během prvních týdnů používá až 12 plenek denně? Pokud jste to nevěděli a čekáte miminko, věříme, že nyní to vezmete v úvahu, ať už jste budoucí maminka nebo se chystáte koupit dárky pro novorozence. 

Čekání je téměř u konce a konečně se rodina setká s dítětem svých snů, vždy se to ukáže jako vzrušující událost jak pro rodiče a jejich rodiny, tak i pro kamarádky. Častokrát se stává že nezkušenost obou způsobí, že utrácejí peníze za zbytečné nebo ne tak důležité věci.

Dárek pro novorozence

Dnes vám chceme zjednodušit život, takže pokud se chystáte kupovat dárky pro novorozence, zde vám uvádíme 20 důležitých a potřebných návrhů na dárek.

1. Plenky

Jak jsme řekli na začátku, budete je potřebovat, takže pokud jde o plenky, neomezujte se. Pokud je kupujete jako dárek a chcete ho ozvláštnit, výbornou volbou je plenkový dort.

Dárek pro novorozence

2. Přebalovací pult

Přebalovací pult pro miminko je nezbytnou součásti výbavy. Maminka se nemusí ohýbat nad sedačkou nebo stolem a má pult vždy připraven na jakoukoliv činnost s miminkem.

3. Jednorázové vlhčené ubrousky

Značně usnadňují přebalování a hygienu děťátka.

4. Taška na plenky

Přestože si jako matka tisíckrát slibujete, že budete cestovat jen s tím, co je nutné, brzy si uvědomíte, že to, co je nutné, se do průměrné tašky sotva vejde.

5. Ekologické pleny

Určitě chcete svému dítěti zanechat lepší svět, snažte se co nejvíce používat ekologické plenky, které jsou vyrobeny z přírodních a obnovitelných materiálů, neobsahují chlor, ftaláty, latex ani parfémy a jsou schopny se sami rozložit v přírodě.

6. Krém na opruzení

Uděláte vše pro to, abyste se tomu vyhnuli, ale dříve nebo později to přijde, proto mějte vždy po ruce speciální krém.

7. Dárkový koš pro novorozence

Dárkové koše s výbavičkou jsou ideálním dárkem pro novorozence a mamince tak darujete spoustu praktických věcí.

Dárek pro novorozence

8. Župan

Je velmi užitečný, protože udržují dítě v teple a je tak chráněné od hlavy až k patě a to i díky kapuci, kterou má každý župánek. Když si necháte na župan vyšít jméno miminka, uděláte mamince velkou radost.

9. Digitální teploměr

Při péčí o miminko nikdy neuškodí mít po ruce teploměr, kterým můžete změřit teplotu v případě, že se vám bude zdát nemocné.

A pro maminky ...

Dárek pro novorozence

10. Kojící podprsenky

Tělo každé matky, která právě porodila, také potřebuje zvláštní péči, proto je nezbytná kojící podprsenka, která mamince umožní snáze a prakticky kojit novorozence.

11. Krém na bradavky

Kojení může být bolestivé, takže je důležité mít spojence, který nepohodlí zmírní.

12. Absorpční kojící vložky

Budou velkou pomocí, aby si maminka nepošpinila oblečení, najdete je jednorázové nebo pratelné.

13. Odsávačka mléka

Velmi praktická věc, která vám pomůže ve chvílích, kdy zrovna nemůžete kojit přirozenou cestou. V tomto případě je odsávačka jedním z nejlepších dárků pro novorozence, protože dítě si může užívat mateřské mléko i když tam maminka není.

14. Kojící polštáře

Jsou to polštáře, které umožňují matce umístit dítě do pohodlné polohy při každém kojení a jsou praktické pro oba.

15. Bryndáčky nebo kojící plenky

Jakmile je vaše dítě napapané, je vhodné nechat dítě odříhnout, k tomu jsou velmi užitečné bryndáčky nebo kojící plenky, které zabrání tomu, aby vám vrácené mléko zašpinilo oblečení. I na bryndáček a kojící plenku si můžete nechat vyšít jméno miminka.

16. Kojenecké mléko

I když jste ochotná dávat mateřské mléko svému dítěti, někdy to není možné, Láhev umělého mléka vám může pomoci nahradit jídlo, které v tuto chvíli miminku vy nemůžete dát.

17. Láhve a dudlíky

I když se rozhodnete pro kojení mateřským mlékem, je pravděpodobné, že budete mléko i odsávat a dávat do láhve, proto je důležité zvážit i toto příslušenství.

18. Nosní odsávačka

Kojenci, už od prvního okamžiku života dýchají nosem, a proto neodstraněný nosní hlen může už hned na začátku způsobit potíže při příjmu potravy. Pokud se infikovaný hlen neodstraní, může dojít ke vzniku zánětu čelistní dutiny, středního ucha nebo i nosní mandle. Proto je tato pomůcka nezbytnou součástí výbavičky.

19. Nůžky na nehty pro miminka

Dítě je velmi choulostivé, takže musí mít své vlastní doplňky, například exkluzivní nůžky na nehty se zaoblenou špičkou vhodné pro bezpečné stříhání drobných nehtů miminka.

20. Zubní kartáček s měkkými štětinami

Zdá se to neuvěřitelné, ale není, ústní hygiena vašeho dítěte začíná již od 1. dne, takže čištění dásní a jazyka je prevencí a slouží k získání správného návyku čištění zoubků. Vždy se řiďte radami dětského zubaře vašeho novorozence.

Dárek pro novorozence

Existuje mnoho dalších užitečných a nezbytných dárků pro novorozence, jsme si však jisti, že s těmito 20 nezbytnostmi se stanete ideální mámou, nebo hvězdným hostem baby shower.