Jak uspořádat baby shower pro nastávající maminku?

Jestliže máte ve svém okolí nastávající maminku, tak ji pravděpodobně chcete uspořádat oslavu k narození miminka. V tomto článku najdete pár tipů jak zvládnout baby shower.

Oslava baby shower

Kdy oslavu uspořádat?

Přestože v České republice oslava k narození miminka není příliš běžná, tak v zahraniční je baby shower naprosto běžná věc. Jak už název napovídá, původním domovem tohoto těhotenského večírku jsou Spojené státy americké. Vzhledem k tomu, že jinou tradiční oslavu čistě jen pro maminku u nás nemáme, tak má baby shower velký potenciál usadit se i u nás.

Obvykle se pořádá 4-6 týdnů před plánovaným termínem porodu. Jinde naopak oslavu organizují až po narození miminka, a to zhruba měsíc od data narození. Dříve to není moc vhodné, s ohledem na to, aby se novopečená maminka s miminkem sžili, mohli se seznámit a pořádně si odpočinout.

Ozdobený stůl na Baby shower

Nejdříve si musíte ujasnit koho chcete na baby shower pozvat. Samozřejmě by zde neměli chybět nejbližší členové rodiny a kamarádky nastávající maminky. Nezapomeňte ji ukázat seznam pozvaných předem ať vám jej může schválit.

Také nezapomeňte, že od hostů je očekáván dárek a proto je vhodné hosty upozornit, že mají přinést dárek budoucí mamince nebo miminku, tak aby se předešlo trapné situaci. Berte také ohled nad počtem pozvaných. Příliš velkou oslavu nemusíte sama zvládnout, takže se nebojte požádat někoho o pomoc. 

Dortíky na baby shower

Jestliže nevíte co dát mamince na baby shower za dárek a pokud nemá již něco vybraného, tak vám doporučujeme se podívat na náš web, kde najdete spoustu dárečků, které se budou určitě mamince líbit!

Třeba tato sada pro otisky Srdíčko, kde můžete otisknout nožičky miminka do speciální hmoty, která zatuhne a tak bude mít vzpomínku na celý život. V tomto setu najdete taky album na  20 fotografií s rozměry 10×15 cm. Vybrat si můžete z růžové, modré nebo šedé varianty.

Dále jsme pro Vás našli zajímavý článek, kde najdete další tipy, jak uspořádat dokonalou párty, jaké jídlo podávat, ale také vhodné dárky pro budoucí maminku. Jako bonus zde naleznete pdf soubor s hrami na baby shower ke stažení.

Tak hodně štěstí s uspořádáním oslavy!

Sada pro otisky nožiček či ručiček miminka