Pět návštěv, které po narození miminka uvítáte

Právě jste porodila své miminko a pravděpodobně nejméně ze všeho chcete být mezi lidmi, kteří vás bombardují s radami, kteří mají nepatřičné otázky a podobně. Ne všechny návštěvy jsou však špatné. Zde je pět příkladů návštěv, které určitě oceníte.

1. Ti, kteří přijdou s jídlem

Dárky pro novorozence a maminky jsou vždycky vítány a o to víc, pokud se jedná o jídlo. Novopečení rodiče určitě ocení návštěvu, která přinese jídlo koupené či doma uvařené, jelikož nové maminky a tatínkové si v prvních dnech s dítětem doma na vaření čas nenajdou… a je tak příjemné si na večeři dát něco chutného.

2. Ti, kteří už znají vaše starší děti

Pokud již máte více dětí není nic lepšího než návštěva tety, strýce, přátele nebo kmotry, kteří při setkání s dítětem a pochválení, jak je roztomilé, stráví nějaký čas hraním se staršími sourozenci. Vaše děti určitě ocení nového bratříčka nebo sestřičku, ale může se stát, že se po určité době mohou cítit odstrčeny. Mít proto někoho, kdo si s nimi bude hrát nebo je vezme na procházku, je určitě potěší.

3. Ti, kteří respektují váš čas

Neohlášená návštěva určitě nikoho nepotěší, zvlášť ne novopečené rodiče. Ideální návštěva se ohlásí než přijde, dorazí v čase na kterém jste se domluvili a návštěvu zbytečně neprotáhnou.

4. Ti, kteří jsou ochotni naslouchat

Možná vás v prvních dnech přemáhají rodičovské povinnosti nebo cítíte potřebu vyprávět o svých zkušenostech s porodem. K tomuto případu se hodí dobrá kamarádka, která nepřinese žádnou negativní energii z práce nebo vás nebude informovat o své špatné zkušenosti s posledním rande naslepo, ale chápe že prožíváte velmi zvláštní okamžik, o kterém si s někým chcete popovídat.

5. Ti, kteří sdílí své zkušenosti

Nevyžádané rady určitě nepotěší, ale mít maminku, sestru s dětmi nebo kamarádku, která nedávno porodila, určitě usnadní práci s miminkem. Při rozhovoru s nimi můžete odstranit některé své pochyby nebo se uklidnit s vědomím, že to zvládnete.